2013. nov. 18.

Rick Riordan: A villámtolvaj - írta: Eszti

A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba. Hirtelen mitikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, felbosszantotta őket: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon.


olvasd tovább

Sok dicséretet  kapott a Percy Jackson második film, gondoltam elolvasom a könyveket, mielőtt megnézném bármelyik filmet. Jó ötlet volt, mivel egy rossz film úgy képes elvenni a kedvemet egy könyvtől, hogy semmi kedvem nem lesz elkezdeni olvasni, akkor se még ha azt mondják hogy a könyv 1000-szer jobb a filmnél.
Szóval elkezdetem olvasni:

Tetszett az alapötlet, hogy a görög istenek még ma is köztünk élnek és ugyanazok a szokásaik mint a mitológiában. Az kicsit fura volt, hogy az istenek állandóan költözködnek és most New York belvárosában tanyáznak, de mindegy.  Na, szóval a könyv főszereplője a 12 éves hiperaktív és diszlexiás Percy Jackson, a Yancy bentlakásos általános iskola tanulója aki mindig bajba keveredik. Anyukája otthon lakik a büdös új férjével és Percy még sose látta az apukáját. Egyik nap elmegy az osztályával egy görög mitolológiai múzeumba, ahol az algebratanárnője szörnnyé változik és megtámadja. Inenntől kezdtek izaglmasak lenni a dolgok. A történet egész jó volt, az események gyorsak voltak, és ami nagyon tetszett, hogy nem volt kiszámítható. Miközben olvastam sokat gondoltam arra, hogy ki lehet a villámtolvaj, és meg se fordult a fejemben annak a neve aki ellopta. Szóval nem volt unalmas, néha jót nevettem rajta. Amit nagyon furcsálltam, hogy a főszereplők csak 12 évesek voltak, úgy beszéltek és viselkedtek mint egy 14-15 éves. Ez ellenére a szereplők jól ki voltak dolgozva, bár Annabeth-et és Grover-t nem igazán kedveltem.



Borító: 5/5
Cselekmény: 5/4
Szereplők: 5/3
Fordítás:5/5

Összességében azt mondom rá egész jó volt és kíváncsian várom a folytatást. ( a karácsonyi könyvlistámra már felírtam a 2. és a 3. könyvet)


u.i. mielőtt megnézitek a filmet, inkább olvassátok el a könyvet, mert 1000-szer jobb és nagyon sok rész ki van hagyva a filmből meg minden, szóval egyszerűen jobb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése