2013. nov. 16.

Cassandra Clare: Végzet ereklyéi sorozat - írta: Maja és Virág

Azért választottuk ezt első ajánlott könyvnek, mert ez a sorozat az egyik kedvencünk, sőt talán már túlmutat ezen. Olyan szinten rajongunk érte, hogy jobban hallgatunk a Jace névre, mint a sajátunkra. Nehéz lesz objektíven véleményt alkotni, megpróbáljuk, de ki tudja mi lesz belőle.
Szóval, a történet a 15 éves Clary Frayről szól, akinek felfordul az élete. Eddig úgy tűnhet, hogy ez a könyv, nem egy nagy cucc, de most jön még csak a java. De ki hitte volna, hogy az egész egy klubban kezdődik?! Két napon belül Clary egy gyilkosság szemtanúja lesz, anyukáját elrabolják, majd amikor anyja segítségére siet, édesanyja helyett egy vérengző démonnal találja szembe magát, akitől a klubban látott srác menti meg, aki jobban néz ki, mint legszexisebb szupermodell. Na és persze szőke (nem festett)… A történet pedig még csak ezek után fog teljesen kibontakozni, de mindenkit megnyugtatunk, nem egy nyálas love storyról van szó, sőt szinte a könyv végén azt kéred, bárcsak ne lenne benne az a hülye szerelem. Ebben a pillanatban véletlenül se vágd  a könyvet a falhoz, hanem vedd elő a folytatásokat, amikben szintén sokszor fogsz késztetést érezni a könyv falhoz vágásához, de várd ki a dolgok jobbra fordulását, már ha bekövetkezik.
Egyszóval ez egy fantasztikus sorozat nem várt fordulatokkal, nem várt szerelmekkel, fanyar humorral, szerethető szereplőkkel, és a keserves múlt felfedésével, világok harcával, testvérek küzdelmével és persze Jace-szel…..

tovább

Az írónő egyensúlyba tudja hozni a szerelmet, a kalandokkal és egy egész világot hozott létre a képzeletével. Ebbe a világba mi is látogatást nyerhetünk, ezeknek  a könyveknek a segítségével.  Figyelmeztetünk mindenkit, Cassandra Clare nem kíméli az olvasók érzéseit, sokszor a szívünket is a földbe döngöli. Egy oldalon belül tudunk mosolyogni, sírni, olvadozni, dühösek lenni. (Igazából nagyon nehéz ilyen véleményt írni, hiszen annyi dolog kavarog a fejemben, amit nagyon nehéz szépen sorban leírni.) Egy teljesen elképzelt, hihetetlen világban, olyan hétköznapi dolgokról olvashatunk, a lehetetlenség köpenyébe burkolózva (húúú, de költői vagyok… *-*) mint a barátság, családi viszályok, veszekedések, kibékülések…
Minden könyv után könyörögni fogsz a folytatásért, és miközben azt várod, számolgatsz, hogy ki élheti túl a következő részt (hiszen ez a könyv elsősorban egy olyan háborúról szól, amiben az emberek nem lehetnek győztesek, csak védekezni tudnak, azt is egyre nehezebben) gondolkozol a történteken és reménykedsz a legjobbakban.
Eddig a személyes kedvencünk a 3. könyv, de ez még változhat, mert a Mennyei tűz városa még nem jelent meg.
Mindenkinek ajánljuk, hisz ebben a könyvben minden megtalálható, ami kell egy klassz (nem is tudom, hogy a jó melyik szinonimáját nem használtuk) könyvhöz.

A kötetek sorrendje: Csontváros, Hamuváros, Üvegváros, Bukott angyalok városa, Elveszett lelkek városa

 
Borító: 5/4,5
Cselekmény: 5/5*
Szereplők: 5/5***
Fordítás: 5/5




Ui.: Ezek után, azért ne higgyétek rólunk azt, hogy minden könyvnek csak úgy dobáljuk a max. pontokat, de ez valóban ennyire jó, és nem túlzok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése